Αρχική

 

Η μαγιά έχει υπόλευκο χρώμα και έχει χαρακτηριστική οσμή.
Διατίθεται σε διάφορες μορφές και για διαφορετικές εφαρμογές. Ο Όμιλος Lesaffre παράγει και εμπορεύεται αυτή την ευρεία γκάμα ζυμών.

  

Η υγρή μαγιά
 

Μέχρι το 1825, ημερομηνία εισαγωγής της πεπιεσμένης μαγιάς, η μαγιά υπήρχε σε υγρή μορφή.

Η πεπιεσμένη
μαγιά
 

είναι πιο διαδεδομένη στις βιομηχανικές χώρες για πρακτικούς λόγους. Είναι σε μορφή καλουπιών. Με ανοιχτό χρώμα και εύθρυπτη.

Ξηρή
στιγμιαία μαγιά

Οφείλει το όνομά της στο γεγονός οτι δεν είναι απαραίτητο να ενυδατωθεί πριν ενσωματωθεί στο αλεύρι. Χρησιμοποιείται τόσο εύκολα όσο και πεπιεσμένη ζύμη. Οι λεπτοί κόκκοι της στιγμιαίας μαγιάς είναι συσκευασμένοι σε κενό αέρος.

Κατεψυγμένη
μαγιά
ενδιάμεσης υγρασίας

Τα ξηρά στοιχεία της είναι χαμηλότερα από εκείνα της ξηρής στιγμιαίας μαγιάς. Διατίθεται σε μορφή πολύ λεπτού φιδέ & είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένη στις παραγωγές κατεψυγμένων, στα διαγράμματα που απαιτούν αργή ζύμωση & για προϊόντα μακρόχρονης αποθήκευσης.